Σε απόγνωση εργαζόμενοι της "Φίλκεραμ Τζόνσον"

Σε απόγνωση εργαζόμενοι της "Φίλκεραμ Τζόνσον"

Αρ. Πρωτ. 16130/11.05.2011

Προς Υπουργό:

- Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Σε απόγνωση βρίσκονται 220 εργαζόμενοι της επιχείρησης κεραμικών πλακιδίων «Φίλκεραμ Τζόνσον», οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της ανεργίας. Η επιχείρηση έχει σταματήσει την παραγωγική διαδικασία και δεν προτίθεται να επαναλειτουργήσει. Μετά από 49 χρόνια λειτουργίας η «Φίλκεραμ Τζόνσον» κινδυνεύει να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των επιχειρήσεων που έκλεισαν στη Θεσσαλονίκη και οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι στο δρόμο, καθώς πολλοί από αυτούς είναι ηλικίας άνω των 50 ετών και όλοι έχουν τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι η Θεσσαλονίκη έχει πλέον μετατραπεί σε πρωτεύουσα της ανεργίας. Η απελπισία και η απόγνωση των εργαζομένων, αλλά και ο εφιάλτης της ανεργίας, τους δημιουργεί προβλήματα εξασφάλισης, ακόμη και στοιχειώδους διαβίωσης. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να εντάξει άμεσα τη συγκεκριμένη επιχείρηση σε πρόγραμμα για την συνέχιση της λειτουργίας της και την διατήρηση των θέσεων εργασίας, καθώς η εξεύρεση εργασίας είναι πλέον άπιαστο όνειρο. Οι οικογένειες των εργαζομένων δεν αντέχουν άλλη απόγνωση. Ζητούν να συνεχίσουν την εργασία τους οι 220 εργαζόμενοι, έτσι ώστε να συνεχίσουν να  ζουν με αξιοπρέπεια.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε μη μείνουν στο δρόμο οι 220 εργαζόμενοι της επιχείρησης «Φίλκεραμ Τζόνσον»;

Απάντηση Υπουργείου